آبشار شاهاندشت
0آبشار شاهاندشت بزرگترین آبشار در استان مازندران هستش و در روستای شاهاندشت هم قرار داره. آبشاری پر آب که دائمی هست که در سمت جنوبی جاده و رودخانه ی هرازه و تصویری بسیار با شکوه و با عظمتی رو بوجود اورده.
در کل میشه گفت که آبشار شاهاندشت از سه آبشار به صورت طبقه ای تشکیل شده که ارتفاع این سه آبشار به 180 متر میرسه و ارتفاع خود آبشار شاهاندشت 51 متر هست.
زمانی که شما از جاده ی هراز به سمت روستای شاهاندشت وارد میشین، تا انتهای روستا آمده و ماشینتون رو پارک می کنین و حالا برای رسیدن به آبشار باید حدود 4 کیلومتر پیاده روی کنین. مسیر پیاده روی مسیر راحتیه و در بخش میانی به جایی میرسین که بسیار باریکه و باید با استفاده از طنابی که به کمر کوه بسته شده از این قسمت عبور کنین. البته این قسمت حدود 6 متره و طولانی نیست.
در بخش انتهایی مسیر جویی تعبیه شده که منشاء این جوی آب آبشار شاهاندشت هستش و برای سهولت و همینطور امنیت بهتره که وارد این جوی بشین و ادامه ی مسیر رو از طریق این جوی طی کنید و خوشبختانه این جوی انسان ساز هستش و سیمانی و برای همین وارد شدن بهش باعث اذیت شدن پاهاتون نمیشه و اتفاقا” بعد از 20 دقیقه پیاده روی میتونین با رفتن به این جوی به پاهاتو استراحتی هم بدین و بالاخره در آخر به آبشار بسیار زیبای شاهاندشت میرسین.
همچنین برای رفتن از روستا به آبشار مسیر پایینی هم وجود داره که اون مسیر هم بسیار باصفاست و بیشتر این مسیر از کنار رودخانه ی سرازیر شده از آبشار عبور می کنین و همچنین اگه از این مسیر برید امکان چادر زدن هم خواهید داشت اما یادتون باشه کهاین مسیر دورتره و مسیر اصلی همون مسیر گفته شده هستش.
در بالای این آبشار شما شاهد یک قلعه ی تقریبا” از بین رفته هستین به نام قلعه ملک بهمن که جزء عظیم ترین قلعه های کوهستانیه اما رفتن و بازدید کردن از این قلعه برای عموم افراد تقریبا” غیر ممکنه چرا که مسیر کاملا” به صورت صخره ای هستش و فقط برخی از صخره نوردان حرفه ای می تونن خودشون رو به قلعه برسونن.
باروها و حصار های قلعه ملک بهمن در جبهه ی جنوبی به ضخامت 2 الی 3 متر بر بالای دیگری قرار گرفته و بلندی آن به 65 متر میرسه و در داخل دارای اتاق ها و اجای ساختمان متنوعی است که توسط راه پله ها و راهروهای زیر زمینی به یکدیگر متصل اند. این قلعه پایگاه ملک بهمن از حکام پادوسبانان و آخرین سلسله استندار لاریجان بوده و بنا به فرمان شاه عباس صفوی در سال 1005 هجری تسخیر گردید.
یکی از ضعف های این مجموعه عدم وجود سرویس بهداشتیه و این موضوع رو یادتون باشه.
مسیر دسترسی به آبشار شاهاندشت
این آبشار در کیلومتری 96 جاده هراز قرار داره و از شهر آمل هم 65 کیلومتر فاصله داره. پس از وارد شدن از جاده ی هراز به فرعی پر پیچ و خمی میرسین که بعد از 10 دقیقه رانندگی شما رو به روستای شاهاندشت میرسونه و در انتها با محل پارک ماشین ها میرسین و مسیر پیاده روی به سمت آبشار شاهاندشت شروع میشه.
- ۹۵/۰۹/۱۸